Dolu, Tütün Tarlalarını Vurdu

Malatya Yeşilyurt ilçesine bağlı Salkonak Mahallesinde yağan ve yaklaşık 25 dakika süren dolu yağışı tütün tarlalarını vurdu.

Malatya Yeşilyurt ilçesine bağlı Salkonak Mahallesinde yağan ve yaklaşık 25 dakika süren dolu yağışı tütün tarlalarını vurdu. Salkonak Mahallesi geçimini tütün yetiştirerek sağlayan çiftçiler, bir yıllık emeklerinin yok olduğunu söyledi.  yılardır geçimlerini tütün satarak sağlayan salkonaklı çiftçiler  şiddetli yağış nedeniyle yıllık emeklerinin boşa gittiğini ileri sürerek yetkililerden yardım istedi.
Salkonaklı çiftçi ise;biz geçimimizi tütün üreterek sağlıyoruz,öğle saatlerinde aniden dolu yağışıyla karşılaştıklarını ve burada yaklaşık 100-150 dönümlük tütün tarlası olduğunu ve yağan dolu ile bu tarlalardaki tütünlerin yüzde 90'nın kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Tütünler zarar gören başka bir çiftçi ise "tütün yaprakları doludan sonra kuruyup gidecek, kurumasa bile ürün vermez. Bu yıl hepimiz aç kalacağız nereye gideceğimizi bilmiyoruz büyüklerimiz bize yardım etsin." dedi.
Malatya Yeşilyurt ilçesine bağlı Salkonak Mahallesinde doludan etkilenen çiftçiler yardım istedi. Malatya Gündem Özele Gazetesine konuşan; Salkonak Mahallesi Muhtarı Abuzer Doğan ise; geçim kaynaklarının tütün olduğunu ve dolu yağışıyla beraber yaklaşık 100-150 dönümlük tütün tarlasının etkilendiğini ifade etti. Muhtar Doğan," Bu mevsimlerde görülmemiş bir dolu yağışı görmedik bugün öğlen saatlerinde şiddetli yağan dolu tarlalarımızdaki tütünlere zarar verdi. Bu yılki emeğimiz gitti buradaki çiftçiler ne yiyecek ne içecek bizlerin tek geçim kaynağı tütündü. “Tütün için harcadığın ilaç gübre verilen bütün paralar boşa gitti. Yetkililerden yardım istiyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler