43 KİŞİ BUHAR MI OLDU?

CHP’li Meclis üyeleri tarafından geçtiğimiz günlerde Yeşilurt belediye meclisinde ortaya atılan; "Almanya’ya 45 kişi gönderiliyor ve bu 45 kişiden 2'si Belediye görevlisi dönüyor ancak 43 kişi sırra kadem basıyor." İddialarına belediye halen sessiz kaldı.

Yeşilyurt Belediye meclis üyesi İsmail Aydın bu iddiaları yeniden gündeme taşıdı ve Yeşilyurt belediyesinden iddialara yanıt vermesini istedi. Aydın; "Geçtiğimiz günlerde belediye meclis üyemiz Günnur Tabel tarafından gündeme getirilen Almanya’ya 45 kişi gönderiliyor ve bu 45 kişiden 2'si Belediye görevlisi dönüyor ancak 43 kişi sırra kadem basıyor İddialarımız havada kaldı. Belediye somut delil sunmuyor, iddialarımız doğrulamıyor. Devletin ve milletin parası nereye gitti, Almanya'ya giden bu şahıslar nasıl buhar olup uçtu, yurt dışına göçmen mi kaçırdınız, yoksa altında başka bir şey mi var? Bu gibi sorular benim ve Malatya kamuoyunun gündeminde. Somut delillerle bu işin açıklığa kavuşturulması şart. Buradan devletin yargı makamlarına da seslenmek istiyorum, bu iddialar araştırılsın. Biz milletin verdiği bu yetkiyi millet adına sürdüreceğiz ve bu işin peşini bırakmayacağız" dedi. 
"KOMİSYONLARA ALINMADILAR AÇIKLARI ARAÇTIRILMASIN, İDDİALAR KAPATILSIN"
Öte yandan CHP Tarafından belediyeye verilen soru önergelerinde diğer meclis üyeleri önergeleri ret ederken, CHP'li meclis üyeleri, " Yeşilyurt belediyesi kendilerine yönelik kararlar alınması, kendilerinin yolsuzlukları ortaya çıkmasın diye mecliste kendilerine el kaldıracak adam ayarlamışlar" yorumlarında bulundular.  CHP Yeşilyurt belediye meclis üyesi  Günnur Tabel , İsmail Aydın, M Önder Öztürkoğlü, Tayfun Yüce, Tayfun Çakır,, Haldun Gündüz belediye meclis üyeliklerinde hiçbir komisyona dahil edilmediği de ifade edildi. Meclis üyeleri "Bu anlamda da hiçbir şeyin araştırılmaması yönünde yapılan bir uygulama olarak" yorumladı ve kamuoyunun bunları bilmesini istedi.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler