AK Parti'de beklenen istifa

AK Parti'den Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapan Murat Alabaş, mensubu olduğu partisinden istifa ettiğini açıkladı. Alabaş; " Malatya'da son yerel seçimlerde yüzde 70'lerde olan oyumuz maalesef büyük bir oy erozyonuna uğramıştır. Bugünkü AK Parti Malatya il teşkilatı bu durumu tersine çevirebilme ihtimali yoktur. Birisinin çıkıp Kral çıplak demesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanımız "Gönül seferberliği yapın dedikçe" Malatya Ak parti il teşkilatı gönülleri yıkma seferberliği yapıyor." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Youtube kanalı üzerinden verdiği bir röportaj sonrası yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine çeken AK Parti'den Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yapan Murat Alabaş, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Alabaş, konuşması nedeniyle parti tarafından disipline sevk edilmişti.

 "HER PLATFORMDA ÜLKEMİ VE İLİMİ TEMSİL ETTİM"

Konuşması ve açıklamalarını arkasında duran ve Malatya yerelinde AK Parti teşkilatlarının başarısız olduğunu ileri süren Alabaş, Öncelikle ülkesi ve Malatya için yaptığı çalışmalardan bahsetti. Alabaş; "1996 yılında Almanya Manheim de Türk Alman İşadamları Derneğini, 1999 yılında Manheim Malatyalılar Derneği'nin, 2007 yılında Avrupa Malatyalılar Federasyonu'nun kurucu başkanıyım. 2013 yılından beri de Federasyonumuzun Genel Başkanlığı görevini halen yürütmekteyim. 2015 yılında Avrupalı Türkleri temsilen AK partiden milletvekili aday adayı oldum 2019 Mahalli Seçimlerinde de yapılan davet üzerine memleketime hizmet etmek gayesiyle AK Parti Yeşilyurt Meclis Üyeliğine seçildim ve aynı zamanda Yeşilyurt'umuzu Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil ettim. Aziz hemşerilerim öncelikle bir kaç hususun altını çizmek istiyorum, 25 yıldır Avrupa'da aziz milletimizin soluğu olmaya gayret ettim. Her platformda mensubu olmaktan onur duyduğum milletimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Gurbetçilerimizle memleketimiz arasında gönül köprüleri kurmak için gecemi gündüzüme kattım. Sıladaki hemşerilerimin Avrupa'daki kapısı olmaya çalıştım. Milletimizle sevindim, milletimizle hüzünlendim. Kalbim, gönlüm her daim ülkem ile milletim ile Malatya'm ve hemşerilerim ile attı. Alman siyasetçilerini ve iş adamlarını Malatya'mıza, Malatya'daki Siyasetçilerimizi, bürokratlarımızı, işadamlarımızı Almanya'da ağırladık. Onlarca program yaptık. Tek gayemiz vardı, Memleketime milletime ve hemşerilerime daha fazla hizmet edebilmek için Malatya'mızın ve Türkiye'mizin sesini dünyaya duyurdum." dedi.

"FARKLI SESLER TEHTİD OLARAK ALGILANDI"

Parti içerisinde yanlışlıkları söylemenin tehdit olarak algılandığını ifade eden Alabaş; "2019 yerel seçimlerinde AK Partili dostlarımızın nazik davetlerini kırmayarak Yeşilyurt Meclis Üyeliğine aday oldum ve hemşerilerimizin destekleriyle Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi oldum. Uzun yıllar bir çok Sivil Toplum Kuruluşunda görev yapmış biri olarak bilgi, birikim ve tecrübemi siyaset arenasında da hizmete dönüştürmek istedim. Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan hizmet seferberliğinde çorbada bir tuzumuz olsun dedim. Görev sürem boyunca Yeşilyurt'umuzu en güzel şekilde Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediye Meclisinde temsil etmeye çalıştım. Fakat maalesef 15 ayı geçen süre zarfında yerel siyasi aktörlerle siyaset anlayışımız arasında derin farklılıklar olduğunu üzülerek gördüm. Demokratik siyaset anlayışının kurumsallaştırılmadığını, istişare mekanizmasının işletilmediğini, her farklı sesin, soluğun tehdit olarak algılandığını, ortak aklın yok sayıldığını, şeffaflığın sağlanamadığını, bilgiye, birikime, tecrübeye değer verilmediğini, emeğin, gayretin, fedakârlığın, samimiyetin karşılık bulmadığını yaşayarak gözlemledim. Yerel siyasette Hesabiliğin hasbilikten daha çok karşılık bulduğunu gördüm. Sn. Cumhurbaşkanımızın Gönül Seferberliği başlattığı bu süreçte maalesef yerel siyasi aktörlerin partimize nice emekler veren kendi öz evlatlarının gönüllerini tarumar ettiğini üzülerek müşahede ettim. Ehliyet ve liyakatten daha öte koşulsuz itaatin öncelendiğini, vefanın İstanbul'da bir semt adı olarak dahi anılmadığını, ahbap çavuş ilişkisi ile siyasete yön verilmeye çalışıldığını, siyasetin nasıl acımasızca kişisel ihtiraslara kurban edildiğini acı tecrübelerle gördüm." Şeklinde konuştu.

"AK PARTİ İL YÖNETİMİNE GÜVENİM BİTTİ"

AK Parti il yöneticilere olan güveninin kalmadığını belirten Alabaş; "Siyasetin Hak ve halk için yapıldığına inanırım. Ama maalesef üzülerek söylemeliyim ki yerel siyasetin Hakkın rızasından ve Halkın beklentilerinden her geçen gün fersah fersah uzaklaştığını görüyorum. Ve gelinen noktada bize anlatılan ve bizleri siyasete ilgi duymaya sevk eden değerlerin, ilkelerin, prensiplerin göz göre göre ayakaltı edilmesine, milletimizin umudu olan bir siyasi hareketin kişisel kaprislere acımasızca kurban edilmesine gönlüm razı olmadı. Bu ve benzeri nedenlerle kendime, değerlerime, hizmet etmekten her zaman şeref duyduğum milletime, gönül bağımın her zaman devam edeceği Partime olan saygımın gereği yürütmekte olduğum ve bugüne kadar büyük bir onurla siyaset yaptığım AK Parti' Malatya il teşkilatından istifa ettim. Bununla birlikte partimizin Genel merkezindeki yöneticilere ve partimizin lideri ve ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞANA olan ve ülkemizin bekası ve geleceği olan Cumhur ittifakına olan inancım ve gönül bağım devam ediyor. Ne var ki Malatya AK Parti il yöneticilerine olan güvenim Malatya halkının düşüncelerine paralel olarak bitmiştir. Malatya'da son yerel seçimlerde yüzde 70'lerde olan oyumuz maalesef büyük bir oy erozyonuna uğramıştır. Bugünkü Ak parti Malatya il teşkilatı bu durumu tersine çevirebilme ihtimali yoktur. Birisinin çıkıp Kral çıplak demesi gerekiyordu. Bende bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak bunu yaptığıma inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Gönül seferberliği yapın dedikçe; Malatya Ak parti il teşkilatı gönülleri yıkma seferberliği yapıyor. Bu vesile ile bir kez daha tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı arz ediyor, her zaman milletimin ve hemşerilerimin ve Cumhurbaşkanımızın hizmetinde olduğumu bilmelerini istiyorum" dedi.

 Alabaş, meclisteki görevlerine bağımsız olarak devam edecek.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler