Akçadağ Kolköy Mahalle Girişine Dev Türk Bayrağı

Akçadağ İlçesinin Tarihi ve doğal güzellikleri yanında sacda Köz Kömbesinin ana merkezi Kolköyü Mahallesi girişine Mahalle sakinlerinin isteği üzerine büyük bir Bayrak direği dikilerek Türk Bayrağı göndere çekildi.

1470 Rakımlı Kolköy Mahallesinin girişinde hakim bir noktada kilometrelerce öteden dalgalanan Türk bayrağını görenler ise araçlarından inerek hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. 
        Tarihi yerleşimi çok eskiye dayanan Suyu Sert Yiğidi Mert olarak bilinen Kolköyü Mahallesinde Akçadağ yöresinin en özel eski usul Közde Sac kömbesinin yapıldığı yer olarak bilinir. Mahalle halkının misafir ağırlama konusunda örnek teşkil ederken Mahalle muhtarı Veysel Özkan ise Bölgenin kanaat önderlerinden biri olarak bilinir. 


       Malatya Türk Ocağı Başkanı Nadir Günata'dan Mahalleye Türk Bayrağı


      Yıllardır halkın teveccühüyle Akçadağ Kolköyü Muhtarlığını yapan Veysel Özkan " Mahallemiz tarihi olarak yerleşimi çok eskilere dayanmakta. Doğal güzellikleri içerisinde Akçadağ ilçemizin büyük mahallelerinden biri. 
       Kolköyü Mahallemizin güzel insanlarının istek ve talepleri Mahallemizin girişine Şanlı Türk Bayrağımızın dikilerek göklerde dalgalanmasıydı. Bu talebimize Türk Ocağı Başkanı Sayın Nadir Günata başkanımız anında olumlu yanıt vererek Büyük ebat Türk Bayrağımızı teslim aldık. 
         Onlarca köyün yolunun sınırımızdan geçtiği Mahalle girişimize yüksek bir Bayrak direği diktirttik ve Türk Ocağından gelen Şanlı Türk Bayrağımızı Mahalle Sakinlerimizle birlikte göndere çektik. 
          Bu mutluluğun tarifi olmaz. Onlarca kilometreden Bayrağımız gözüküyor. yoldan görüp gelenler, geçenler mutlaka Dalgalanan Türk Bayrağının altında hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Mahalle sakinlerimiz resimleri akrabalarına gönderiyorlar, kimisi evlerinde duvara asmış vaziyette. 
         Kolköyü Mahallemiz bilindiği üzere Sac Kömbesinin ana merkezi. onlarca yıldır sacda meşe közüyle yapılan kömbemiz yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi görüyor ve biliniyor. 8. Cumhurbaşkanımız Hemşerimiz Rahmetli Turgut Özal'a dahi Kömbe yapan bir Mahalleyiz. 
        Havasından suyundan ve Eski usul öğrenilen el maharetiyle Köz Kömbesi Akçadağ ilçemizin bir değeridir " diye belirtti. 

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler