Çatı Aslanı ‘Alanya’daki Başarı öyküsü video

Malatya Doğanşehir İlçesinde maddi ve fiziki yetersizliklerden ötürü evin çatısında kendi imkânlarıyla Spor yapan Namı diğer Çatı Aslanı Sabri İliş Başarı öyküsüyle görenleri kendisine hayran bırakıyor, Gençlere örnek oluyor.

 
Evin çatısında başlayıp, eğitmenliğe uzanan hikâyesini anlatan Çatı Aslanı “Gündüzleri tarlada çalışıyordum. Geceleri de çatıya çıkarak spor yapıyordum. Geceleri çok soğuk olurdu ama ona rağmen sporu bırakmadım. Yılmadım. Yazları da çok sıcak oluyordu Spor’ da 3 kupa kazandım. 
 
“Çatı Aslanı ' olarak bilinen Sabri İliş azmiyle gençlere örnek oluyor”
 
Maddi yetersizlikten dolayı kendi yaptığı aletlerle evinin çatı katında spor salonu yapan İliş çatı katında yaptığı antrenmanlara borçlu olduğunu söyleyen İliş 3 kupa aldığını ifade eden İliş. Hiçbir spor salonuna gitmeden kendi yaptığım ekipmanlarla bu noktaya geldiğim için bu lakabı uygun gördü arkadaşlarım”  Spor yapmaya küçük yaştan başladım Tarımla uğraşıyorum köylüyüm spor salonlarına gidemiyordum maddi durum çok zayıftı. Doğanşehir İlçesinden Malatya’ merkeze spor salonuna gidemiyordum Kendi imkânlarımla evin çatısına spor salonu yaptım taşları delip al ter yaptım, kamyon lastikleriyle çalıştım. Gündüz Doğanşehir İlçesinde yaşadığım için bahçede ya da tarlada çalışırdım daha sonra gece geç saatlere kadar Çatı ’da spor yapıyordum. Yaz mevsimde sıcak kış mevsimde soğuk oluyordu. Azim ettim bırakmadım çalıştım daha sonra ise Turnuvalara katıldım. Akdeniz Bölge şampiyonluğu, Samsun yaşam turnuvasına katıldım Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı turnuvasına katıldım. Akdeniz Bölge Boks turnuvasına gittim ve hepsinde başarılı oldum .Gençlere tavsiyelerde bulunan İliş, “Ellerinizde çok imkan var değerlendirin. Şimdi her köşede bir spor salonu var benim zamanımda olsaydı Türkiye’de değil dünya da rekorlar kıra kıra giderdim ama benim zamanımda özel bir şey yoktu. Ne eşofmanım ne de spor ayakkabım vardı. Lastik ayakkabılarla ve yamalı elbiselerle büyüdüm. Gençlerimize sesleniyorum spor yapın Ailesine ve kendinize faydanız olsun kötü alışkanlıklardan uzak durun ve spora gidin şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler