Depremde ölenlerin sayısı Malatya’da kafa karıştırdı!

Maraş depreminde önemli ölçüde etkilenen Malatya’da 6 Şubat’ta hayatını kaybeden vatandaşların sayısı kafa karıştırdı. Ölü sayısının tam olarak bilinmediği Malatya’da iki ayrı hatıra ormanı oluşturuldu.Yeşilyurt Belediyesi, Milli Ağaçlandırma günü kapsamında gerçekleştirilen ağaç dikimi etkinliğinde ölü sayısını "1237" olarak belirtirken, Malatya Valiliği bu sayıyı "1246" olarak güncelledi. Bu çelişkili açıklamalar, depremde yaşamını yitirenlerin tam sayısının net olarak bilinmediğini gösteriyor

Malatya'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Valiliği arasında ölü sayısı konusunda farklı açıklamalar yapıldı. Yeşilyurt Belediyesi, Milli Ağaçlandırma günü kapsamında gerçekleştirilen ağaç dikimi etkinliğinde ölü sayısını "1237" olarak belirtirken, Malatya Valiliği bu sayıyı "1246" olarak güncelledi.

Bu çelişkili açıklamalar, depremde yaşamını yitirenlerin tam sayısının net olarak bilinmediğini gösteriyor. Malatya'da bu belirsizlik, toplumda karışıklığa neden olurken, depremin acı hatırası ise ağaç dikimiyle yaşatıldı. 

YEŞİLYURT BELEDİYESİ 1237

Yeşilyurt Belediyesi’nin 11 Kasımda Beylerderesi Şehir Parkı’nda gerçekleştirdiği fidan dikiminde konuşan Başkan Mehmet Çınar, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1237 olduğunu söylemişti. Başkan Çınar, 6 Şubat’ta saat 04.17’yi gösterdiğinde yüzyılın felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydederek,

“Sevdiklerimizi, akrabalarımızı, kardeşlerimizi ve canlarımızı kaybettik. Büyük bir yıkımın olduğu 11 kentimizde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun, ailelerine başsağlığı diliyorum, yaralananlara ise acil şifalar diliyorum. Şehrimizde ise yaşanan depremde 1.237 vatandaşımızı kaybetmenin derin hüznünü ve acısını halen yüreğimizde yaşıyoruz. Bugün ise çok özel ve anlamlı bir etkinlik için Beylerderesi Şehir Parkındayız. 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimlerini yaşatmak, onları unutmadığımızı ve asla unutmayacağımızı göstermek adına bugün bir aradayız.  Hazırladığımız ağaç fidelerini depremde hayatını kaybedenler için toprakla buluşturacağız ve tüm ağaçlara onların isimlerini vereceğiz.”

 Dedi.

MALATYA VALİLİĞİ 1246

 

Bugün ise Malatya Valiliği Beydağı Tabiat Parkı'nda depremde hayatını kaybedenlerin anısına fidan dikimi gerçekleştirdi. Valiliğin açıklamasında depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına 1246 fidanın toprakla buluşturulduğuna yer verildi.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler