Dönmez, Rektörlük İçin Adaylığını Açıkladı

Kısa bir süre sonra yapılacak olan rektörlük seçimlerine İnönü Üniversitesi’de Alevilik Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Mehmet Dönmez’de aday olduğunu açıkladı.

Mehmet Dönmez, Rektörlük İçin Adaylığını Açıkladı
 
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın görev süresinin Temmuz ayında dolacak olmasından dolayı, 16 üniversite ile birlikte İnönü Üniversitesi için de “Rektör Adaylığı Başvuru İlanı” yayınladı.
 
YÖK İnternet sitesinde yayınlanan ilanda, rektör adaylığı koşullarını taşıyanların başvuruların 23 Haziran 2020 tarihinde (bugün) başladığı, başvuruların 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar devam edeceği belirtildi.
 
İlanda, rektör adaylarından, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge ile ‘Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak” şartlarını sağlayanların başvuruda bulunabileceği belirtildi.
 
İnönü Üniversitesi’de Alevilik Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Mehmet Dönmez’de aday olduğunu açıkladı. Dönmez adaylık ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “30 yıllık akademik yaşamımı sürdürmekte olduğum, hem akademik hem de idari kademe de birçok görevler üstlendiğim, 45 yıllık tecrübesiyle ülkemizin yetişmiş insan bakiyesine sağladığı büyük katkılarla ve sağlık alanındaki başarılarıyla bir misyon üniversitesi olabilmiş, İnönü Üniversitesi’ne, Rektörlük için aday olduğumu saygılarımla ifade etmek istiyorum. Makamların da ten elbisesi gibi fâni olduğu bu dünyada, Gökkubbe altında bâki kalacak Yüce Devletimizin bu eşiğinde de hizmet etmeyi büyük bir onurla üstlendiğimi bilmenizi istiyorum. “Ya Hakk, Ya Nasip” deyip yola çıktık, Erenlerden himmet ola.”

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler