GAZETECİ YAZAR ÖZKAN, İMZA GÜNÜNDE OKURLARI İLE BULUŞTU

Gazeteci Yazar M. Duran Özkan, geçtiğimiz haftalarda çıkarttığı ilk kitabı olan 'Hasan Sabbah'ın Fedaisi Tahir' romanının imza günü ve kitabın galasında okuyucuları ile bir araya geldi.

Gazeteci Yazar M. Duran Özkan, geçtiğimiz haftalarda çıkarttığı ilk kitabı olan 'Hasan Sabbah'ın Fedaisi Tahir' romanının imza günü ve kitabın galasında okuyucuları ile bir araya geldi.
özel bir kitap evinde, gerçekleşen imza gününe AK Parti Malatya İl Başkanı Av. İhsan Koca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve kitapseverler katıldı.
Burada konuşan Duran Özkan, çıkardığı ilk romanı olan 'Hasan Sabbah'ın Fedaisi Tahir' adlı kitabının imza gününe katılan tüm dostlarına teşekkür ederek, “Mesut Özdemir beye bu imkânı sağladığı için kendisine teşekkür ediyorum. İlk kitap ve ilk imza günüm, bu heyecanı yaşıyorum. Bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Hasan Sabbah'ın Fedaisi Tahir adlı il romanom 344 sayfadan oluşan kitap Hasan Sabbah’ın Alamut Kalesini ele geçirişinden (1090 yılından) başlayarak, Tahir adındaki fedainin Nizam-ûl Mülk’e suikast düzenlediği iki yıllık bir süreyi anlatıyor. Hasan Sabbah’ın yaşamında ki bu iki yılın hikâyesi, Hasan’a dair bu güne kadar edindiğimiz hafızayı tersine çevirecek nitelikte. Bugüne kadar Alamut Kalesi ve Hasan Sabbah konusunda yazılanların çok ötesinde bir gerçeklilikte konuyu ele alıyor. Bâtınilerin cephesinden olaylara bir bakış sergileyerek, yalın bir Alamut gerçeği ile okuyucuyu buluşturmayı amaçlıyor. Okur bu kitapta Cennet Bahçelerini, hurileri ya da kendilerini amaçsızca kale burçlardan atan fedaileri göremeyecekler ama Hasan Sabbah’ı ve onun cesur fedailerinin idealleri uğruna ölüme korkusuzca gidişlerinin hikâyesini görecekler. Kitap, tarihte yaşayan gerçek kişilerden; Hasan Sabbah, Dai Hüseyin ve Tahir üçlemesi üzerine kurgulanmış. Romanda Hasan Sabbah’ın yönetici kimliği öne çıkarken; Nizari düşünce, Dai Hüseyin’in ağzından ifade buluyor. Tahir’de ise Nizam-ûl Mülk’e düzenlediği suikast ile geleneğin suikastçı kimliği öne çıkartılıyor. Romanın “Diviti alırsan tahtın da gider.” bölümünde Selçuklu İmparatorluğu içinde Melikşah ile Nizam-ûl Mülk arasında yaşanan iktidar kavgası da denebilecek çelişkilerin anlatımı; diğer bir bölümde anlatılan, Melikşah ile Hasan Sabbah arasında geçen mektuplaşma, kitabı ilginç kıldığı kadar bir döneme ışık tutması açısından da önemli. NBu kitabı okuduktan sonra Hasan’a dair düşüncelerinizi yeniden gözden geçirip, Alamut’a ve Hasan Sabbah’a yönelik görüşlerinizi yeniden güncelleyeceğinizden eminiz" ifadelerinde bulundu.
Özkan’ın ilk kitabının imza gününe kitapseverler de büyük ilgi gösterdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler