Gürsoy’un Yeşilyurt için reçetesi hazır

“Kimsenin yüzü gülmüyor. Depremden önce sıkıntı oldu ama depremden öncede böyleydi. Gençlerle konuşuyorum; “Malatya’da yapacak hiçbir şey yok” diyorlar. Depremden sonra sıkıntı oldu tamam ama depremden önce ne vardı? Malatya’da birçok sıkıntı var. Çocukların ve gençlerin geleceğe daha umutla baktığı, insanların yüzünün güldüğü bir Yeşilyurt oluşturmak istiyoruz”ifadelerini kullandı.

İnsanların en çok CHP’li belediyelerin oldukları yerde yaşamak istediğini dile getiren Gürsoy, şunları söyledi:

 

“Allah nasip eder ben Yeşilyurt, Veli Beyde (Veli Ağbaba) büyükşehri alırsa Malatya bambaşka bir yer olacak. Turizm, kültür ve sosyal anlamda önemli çalışmalar yapacağız. Belediye başkanlığı sadece imar, temizlik işleri değildir aynı zamanda orada yaşayan insanların sosyal hayatlarına da katkı sağlar. Malatya bu anlamda çok iyi bir pozisyonda bulunuyor.”Gürsoy, Malatya’da hafta sonu yapılan deprem konutlarının kura çekimine de değinerek,

 

“Kura çekiminin hakkaniyetle yapıldığını söyleyebilir misiniz? Bu kuralar daha önce açıklanıyordu, şimdi açıklanmıyor. E-Devlet’e göndermişler. Gaziantep’te ne olduğunu gördük, Malatya’da kime çıktı? Bu kuralar kime çıktı? Noter nasıl denetledi? Bunları bilmiyoruz. Rezerv alanla konusunda 7-8 katlar konuşuluyor, bu neye göre yapıldı? İmar işleri gönden geçirilmelidir. 150 metrekare eviniz vardı, nasıl evle verilecek. Üç eviniz var, bir ev veriliyor, diğer evler ne olacak? Bende depremzedeyim, eczanem yıkıldı. Ortada bir belirsizlik var. Hiçbir şey bilmiyoruz. İnşaat başlamış demek ki bir proje var. Projeyi gösterin bizde görelim. Neye göre yapılıyor? Fikrimizi aldılar mı, hayır. Belediye başkanlarına soruyoruz, “Haberimiz yok, bakanlık yapıyor” diyorlar. Belediye başkanı olacağım, projeden haberim olmayacak”dedi. 

Göreve geldiklerinde belediyenin yaptığı çalışmalarının şeffaf olacağını, ihalelerin ise kameralar karşısında canlı yapılacağını kaydeden Gürsoy,

 

“Benim inşaat şirketlerim yok. Her şeyim denetlenebilir. Bu anlamda da şeffaf olacağız. İnsanların yüzünü güldüreceğiz. Malatya’dan gidenleri de geri getirecek çalışmalarımı olacak”

ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler