HAYAT VERMEK İÇİN AKAN SU ŞİMDİ HAYAT ALMAK İÇİN AKIYOR

Malatya Organize Sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren sanayi tesislerine ait atık suların arıtılmadan Şahnahan Deresi’ne verilmesine ısrarla devam ediyor.

"Şahnahan suyu kirleniyor" haberi birçok defa Malatya Gündemine gelirken, sorunla ilgili kimse kılını kıpırdatmamakta. Organize sanayi bölgesinden akan sular ve sulama yapılan kanallarda da durum içler acısı.  
Uzmanlar, "Şahnahan Deresi’ne akıtılan ve suyun rengini siyaha döndüren sanayi atıklarının, zehirli kimyasal maddeler içerdiği, bu içeriğin Dilek, Şahnahan, Topsöğüt ve bu beldelerin çevresindeki biyolojik yaşam alanlarını yok ettiği, zaman zaman tarımsal sulamada kullanılması nedeniyle insan ve çevre sağlığı için büyük tehdit ürettiğini" ifade ediyor. 
 Kendisi Dilekli olan Selahattin Sarıoğlu; "Ne dinimiz gereği, ne hukukumuz gereği, ne insana bu yakışmaz. Hiç bir sanayiciye çevreyi kirleterek bitkileri, canlıları ve hepsinin önemlisi insanları zehirleyerek, çiftçilerin ekmek parasını, geçimliğini elinden alarak, emeğinin boşa çıkartılmamsına sebep olmamalı.  Hukuk sadece güçlülerin çıkarını korumak için konulan kurallar manzumesi değil ki, güçlülerin delip geçtiği, zayıfların takıldığı bir örümcek ağı gibi olsun. Bu fotoğrafları kamuoyunun bilgilerine sunuyor, sebep olanlara da hediye ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler