Hiç Kimse Malatya’yı Çantada Keklik Görmesin

CHP Battalgazi Belediyesi Başkan Adayı Ali Karakuş seçim çalışmaları sonrası verdiği beyanatta, Malatya’nın Çantada Keklik olduğunu sananların 31 Mart’ta yanılacaklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi adına sahalarda 2 aydır çalıştıklarını dile getiren Karakuş, “CHP adına 1,5 -2 aydır  sahalardayız. Şansımızın yüksek olduğunu görmekteyiz.” İfadelerini kullandı.

 

Karakuş, “CHP adına 1,5 -2 aydır  sahalardayız. Şansımızın yüksek olduğunu görmekteyiz. Milletimizin teveccühü bizden yana. Şu anda vatandaşlarımız bir değişimden yana. Bir faklılıkdan yana. Bize sahada gösterilen ilgi alakanın çok güzel olduğuna inanıyoruz. Sahadaki çalışmalar ve bize olan teveccüh harika.” Dedi.

EMEKLİLERİMİZ 10 BİN LİRAYA MAHKUM EDİLDİ.

 

CHP Battalgazi Belediye Başkanı Ali Karakuş, emeklilerimizi hiçe sayan bir zihniyetin olduğuna dikkat çekerek, “ Emeklilerimizi 10 bin liraya mahkum edilmesi gerçekten emeklilere büyük bir haksızlık. 10 bin lira ile Malatya şartlarında bir kirayı karşılamazken bu para ile bir ay geçinmelerini beklemek çok büyük haksızlık. Emeklilerimiz 65’inden sonra sokakta tezgah açmış mendil satmak ve boya yapmak için çalışıyorlar. Ve mecburen çalıştırılmak isteniyor. “ şeklinde tepkilerini dile getirdi.

ESNAFLARIMIZIN ÇOK CİDDİ SORUNLARI MEVCUT

Karakuş esnafların sıkıntılarına merhem olmayan, bazı esnafların halen konteynır beklediklerini sıkıntılara sessiz kalmak isteyen bir zihniyet ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, “Esnaflarımız ile ilgili çok ciddi sorunlar var. Esnafımızın şu anda vergi borçları SSK ve bağ kur borçları var. Esnafımızın zaten tezgahı dağılmış durumda. Yıkılan dükkanlar yerine bir kısmına konteynır verildi ama,  konteynırlarda eski satışlarına günlük kazançlarına daha dönmüş değiller. Esnafımıza ciddi destekler sağlanmalı.  Esnafımızın vergi borçları affedilmesi lazım. Büyük şirketlerin holdinglerin nasıl affediliyorsa , deprem bölgesinde hayatlarını sürdüren esnaflarımızın vergi SSK ve bağ kur affedilmesi lazım. Yada mücbir sebep hali mutlaka 5 sene daha uzatılmalı.” Dedi.

MALATYA’MIZIN DURUŞU BELLİ

Malatya’mızın duruşu belli. Malatya’mız hep dürüstten doğrudan yana tavır koymuştur. İnanıyoruz ki Malatya’mız bu dönemde güzel bir duruş sergileyecektir. Hiç kimse Malatya’yı çantada keklik görmesin. Zamanında Münir Erkal  vardı sayın başkanımızın ceketimi asarım kazanırım tabiri vardı. Ama Malatya o zaman güzel cevap vermişti .Aslında Erkal o zaman çok güzel çalışmaları ve hizmetleri vardı. Ama şu anda dolma kalemin içindeki mürekkebe varlığını  borçlu olan insanların böyle bir söylemde bulunması kabul edilir değil. Malatyalı vatandaşlarımız buna cevabını verecektir. AK Partinin mevcut hükümetimizin gösterdiği adaylar  deprem zamanında Malatya’da değillerdi, Pandemi zamanında Malatya’da değillerdi, bir enkazın başında bir vatandaşa bir tas su ve çorba ikram etmiş insanlar değiller. Biz burada çadır ve konteynır ararken, bir tas çorbaya ve bir tas su ya muhtaçken biz bu adayları yanımızda görmedik. Ama şu anda Malatyalının karşısına aday çıkarılması hoş değildir.” İfadelerini kullandı.

DEPREMDE SAHADA SELAHATTİN GÜRKAN VARDI

CHP’li Karakuş, “Depremde Selahattin Gürkan vardı. Gürkan başkanla çok  çalıştık. Sahada varoluşumuz basında yer almıştır. Farklı partilerde olmamıza rağmen deprem zamanı Selahattin Başkanla sahadaydı birlikte. Vekilleri görmedik. Gelmiş olsalarda bizler fazla görmedik sahada..”

DEPREM YARALARINI SARMAK ÖNCELİĞİMİZ OLACAK…

CHP Battalgazi Belediye Başkanı Ali Karakuş, “Malatyalı hemşerilerime öncelikle selamlarımı iletiyorum.  Emin olsunlar biz Malatya’yı kazandığımızda önceliğimiz deprem yaralarını saracağız. Kimsenin kafası karışmasın . Muhalefet partileri kazandığında hizmet gelmez mantalitesini herkesin kafasından silmesi gerekir. Bizler kazandığımızda inanın Malatya kazanacaktır. Hizmet bir memlekete aşık ve o memlekette hayatlarını idame ettirenlere yani işin ehli insanlara teslim edilmesi gerekir. Ve inanıyorum ki bu seçimde vatandaşlarımız seçim gezileri kapsamındaki teveccühü sandık tada gösterecektir.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler