malatya da bazı özel halk otobüsleri daha çok para kazanmak amacıyla halkın canıyla oynuyorlar video

sağlı bakanı Fahrettin Koca ve sağlık yetkileri defalarca uyarmasına rağmen,birmetre mesafe koyun aranız vürüsün yayılmaması için demesine rağmen dilek malatya seferini yapan bazı özel halk otobüs şirketleri halkın cangüvenliğini hiçe sayıyor

Uzmanlar, alınan kararların ve yapılan uyarıların genelde yaşlılarla ilgili olması nedeniyle kimi gençlerde ‘Koronavirüs bize zaten bulaşmıyor’ düşüncesinin yaygınlaşması riskine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre gençlerin de dikkatli olması şart demesine rağmen uyarılar fayda etmiyor. 
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, virüsle mücadele kapsamında vatandaşların, devletin belirlediği kurallara göre hareket etmesinin salgının yayılımını azaltmada hatta sonlandırmadaki etkisinin son derece güçlü olduğunu söyledi.
“Sorun küresel ama çözüm yerel” hatırlatmasında bulunan İlhan, “Aramızda sosyal mesafe bırakıp, 1 metreden daha uzakta bir arada olacağız, elimizi sıkça su ve sabunla yıkayacağız, sükunetle kamuda yer alan önerileri takip edeceğiz” dedi.
bugün işinden evine gitmek isteyen vatandaş otobüşün hadinden fazla yolcu olduğunu görünce telefonuyla video ve fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşarak yetkilerden bu türlü halksağlığı sırtından para gazananların gerekenin yapılmasını istedi ve yazısıda  Burası dilek arabası insan sağlığını hiçe sayan bu kişiler devletimizin çağrısını göz ardı edip insanları para için üst üste bindirmeleri ne kadar doğrudur yetkililere sesleniyorum günlük bu risk altında  yolculuk yapıyoruz acil yardımlarını rica ederiz . Bizleri parasal zararları için kullanmaktan vazgeçsinler motoş yetkiliri acil müdale etmesi lazım.dedi

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler