Malatya'da Günlük Vaka Sayısı 100'ü Geçti

Malatya Valisi Aydın Baruş Malatya'daki Covid-19 vakalarında artış yaşandığını ifade ederek günlük 100 vakadan fazla vaka tespit edildiğini ifade etti.

Malatya Valisi Aydın Baruş Malatya'daki Covid-19 vakalarında artış yaşandığını ifade ederek günlük 100 vakadan fazla vaka tespit edildiğini ifade etti.
 

"BENZER SORUNLARLA KARŞILAŞACAĞIZ" 


Malatya'da vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandığına işaret eden Malatya Valisi Aydın Baruş, dikkat edilmese daha fazla benzer sorunla karşı karşıya kalınacağını hatırlattı. Baruş; "15 Mart 2020 tarihinde ilimizde ilk vakanın görülmesiyle başlayan pandemi sürecinin bugün 138'inci günüdeyiz. Pandemi süreci boyunca zaman zaman sosyal hayatımızda kısıtlamalar yaşadık. Salgının kontrol altında tutulabilmesi için toplumsal tedbirler uyguladık. Bunun sonucunda bazı günler vaka sayılarımız düşüş gösterdi. Hastaneye yatan hasta sayılarımızda önemli oranlarda azalmalarda gördük. Kişisel tedbirleri azalttığımız günlerde vaka sayılarımız yeniden arttı. Toplu etkinlikler, maskesiz ve mesafe kuralına uymadan yapılan görüşmeler, el hijyenine yeteri özeni göstermeme sonucunda hasta sayısında yoğunluk yaşadığımız günlerimiz oldu. İlimizde 1 Temmuz'a kadar daha düşük sayılarla seyir eden salgın süreci, 1 Temmuz'dan sonra sürekli bir artışla kendini gösteriyor. Özellikle son 2 gündür, günlük 100'lü rakamları aşan hasta sayılarına ulaştık. Toplamda pozitif vaka sayımız, 2 binin üzerini geçti. Şuanda aktif olarak takip edilen bin civarında hastamız var. Maalesef 44 vatandaşımızı salgın nedeniyle kaybettik. 6 binin üzerinde vatandaşımız pozitif vakanın temaslısı olarak evlerinde izole edildiler. Hasta sayılarında da anlaşıldığı üzere artık neredeyse hepimizin çevresinde en az bir tane koronavirüs hastalığına yakalanmış veya geçirmiş bir tanıdığımız var. Neredeyse her sokakta en az 1 pozitif vakamız oldu. Muhtemelen bundan sonraki günlerde de benzer sorunlarla karşılaşacağız." Dedi. 

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler