YEŞİLYURT'TA COVİD-19 DENETİMİ video

Malatya Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, içişleri bakanlığı talimatıyla kolluk kuvvetleri tarafından yapılan denetimlere iştirak etti. Kaymakam Gülenç; "Malatya'mızda ve Yeşilyurt'umuzda vaka artışlarını en aza indirme konusunda kararlıyız." dedi.

Covid-19 ile mücadele kapsamında Malatya'daki vaka sayılarını en aza indirmek amacıyla içişleri bakanlığın yayınladığı genelge doğrultusunda Yeşilyurt ilçe jandarma ekipleri ve diğer kolluk kuvvetleri tarafından yapılan denetimler aralıksız devam ederken, Yeşilyurt kaymakamı Turgay Gülenç'de yapılan denetimlere katıldı. 
"DENETİMLERE ARA VERMEK YOK"
Denetimler sırasında bir değerlendirme yapan kaymakam Gülenç; "Maske ve sosyal mesafe ile ilgili bugün yoğun bir denetimiz var. Bugün Yeşilyurt'ta pazarlarımızı ve birçok noktayı jandarma ekiplerimiz ile birlikte denetlemeye çıktık. Burada yaptığımız denetimlerde edindiğimiz izlenimlere göre olumlu bir durum ortaya çıktı. Tedbir alınması noktasında pazarcı esnaflarımızın da baya hassasiyet gösterdiğini gördük. Belki bizim olmamızdan kaynaklı tedbir iyi görünüyor ama genel olarak iyi görünüyor. İnşallah bu mücadelede Malatya'mızda, Yeşilyurt'ta iyi sonuçlar alacağız. Vatandaşın bu konudaki dikkatini ve hassasiyetini arttıracağız. Bundan sonra Malatya'mızda ve Yeşilyurt'umuzda vaka artışlarını en aza indirme konusunda kararlıyız. Bu konuda başta valimiz, belediye başkanlarımız, kolluk kuvvetlerimiz, zabıtamız, öğretmenlerimiz ve kamuda çalışan tüm arkadaşlarımız çok büyük bir sorumluluk almış durumda. Hepsine teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. İlçe nezdinde denetimler sürekli olarak zaten devam ediyor. Yaklaşık 40 tane ekibimizi kurduk. Onlar sürekli iş yerlerini denetliyorlar. Yine izolasyon ekiplerimiz var, karantinada olan vatandaşlarımızı sürekli takip ediyorlar. Özellikle şu dönemde öğretmenlerimizden çok faydalanıyoruz. Sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye çalışıyoruz." Şeklinde konuştu.  
"BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"
Salgını birlikte ve kurallara uyduğumuz takdirde yenebileceğimizi hatırlatan Gülenç; "Pazar denetimi yapıyoruz, pazar yerleri bildiğinizi gibi virüsün en hızlı yayıldığı yerlerden biri. Vatandaşlarımız büyük oranda kurallara uyuyor ama uymayan vatandaşlarımızda var. O açıdan konunu önemini hatırlatmak adına, tüm Türkiye'de belirli günlerde hayatın aktığı her yerde denetimlerimizi yapıyoruz. Bu anlamda sizlerde konuya hassasiyet göstermişsiniz. Gerekli tedbirleri almışsınız. Bu memleketimiz için çok önemli bir şey. Çok yaygın ve bulaşıcı bir hastalıkla karşı karşıyayız. Özellikle vücut direnci az olan yaşlılarımızda önemli sonuçlar doğuruyor, ölüme kadar götürüyor. Canını ve sağlığını kaybeden kişiler bizlerin yakınları da olabilir. Bu anlamda hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. En başta sizlerin dikkatli olması gerek çünkü bütün gün vatandaşlarla iç içesiniz. Gerek kendiniz dikkat edin, gerekse kurallara uymayan arkadaşları uyarın. Bizim amacımız bu iletin bulaşma hızını ve hastanelerdeki yoğunluk oranlarını düşürmek, ölümleri azaltmak. Bu mücadelede hep birlikteyiz." 

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler