Yetiştiricinin yol sevinci

Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Göksu köyü Gevrik ve Dilektepe bölgesinde yer alan meralara gidiş yollarının asfaltlanmasından dolayı ilçe kaymakamlığına ve adeıyaman encümeni mehmet karaca teşekkür geldi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Dilek mahallesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ve girdi maliyetlerine dayanamayan yapan Osman Karaavcı, çözümü Yeşilyurt ilçesine yakın olan Adıyaman Sincik ilçesine bağlı bir merada hayvanlarını otlatmakta buldu.
Hayvan sahiplerini ve yetiştiricilerin meralardan rahatlıkla faydalanabilmesi amacıyla Adıyaman il özel idaresi aracılığıyla Sincik ilçe kaymakamlığına dilekçe ile başvuruda bulundu. Sincik kaymakamlığı Karaavcı’nın talebini geri çevirmeyerek anında iş makinelerini bölgeye gönderdi ve yol açma çalışmalarını gerçekleştirdi. 
Osman Karaavcı kendilerine ve yetiştiricilere yönelik verilen bu destek için teşekkür ederken, son süreçte yem fiyatlarına gelen zamlarla birlikte yetiştiricilerin bu meralar ile birlikte bir nebze olsa da rahatlayacağını ifade ederek; “300 adet küçükbaş hayvanımızı buraya getirdik.  Normal şartlarda  günde 6- 7 bin lira hayvanların yem gideri oluyor. Yaklaşık olarak 25 gündür buradayım ve bir masrafım yok. Gelir var, masraf yok, kafamız rahat. Yollarımızda bir sıkıntı vardı Kaymakam beyi aradım, özel idareyi aradım. Sağ olsunlar gelip baktılar ve ertesi günü iş makinelerini gönderdiler ve yollarımızı açtılar. Kendilerine teşekkür ederim. Yalnız bu yollar zamansız yapılırsa kimseye faydası olmaz. Yollar zamanında yapılmalı. 4. Ayı geçtikten sonra yapılsa da yapılmasa da köylüye bir faydası olmuyor. Tamam, benim için faydası oldu ama diğer vatandaşlarımızın işleri 4. Ayda başlıyor. Devletimiz tarıma, vatandaşımıza önem versinler. Destek verilmez ise köylüler mağdurdur. Onlara sahip çıkması lazım. Dilek’te kalsaydım hayvanlara saman verseydim günlük 6 bin lira masrafım vardı. Onun yerine hayvanları buraya getirdik ve kar ediyoruz. Diyeceğim meralara ulaşmak adına yetiştirici sürekli olarak desteklenmeli” ifadelerinde bulunurken emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler