800 kişinin ekmek yediği işletmeler haykırdı: Yaptığınız hukuksuzluktur

Toplamda 800 kişinin ekmek yediği firmaların bulunduğu Kernek eski tütün depolarındaki işletmelere elektrikleri kesildi. Düzenli olarak faturalarını ödediklerini ifade eden işletmeciler yapılanı hukuksuz buldu. Tepki gösteren işletmeciler kendilerine yer gösterilmesini istedi.

2011 Yılında dönemin valisi tarafından birçok işletmeye tahsis edilen Kernek eski tütün depolarındaki işletmelerin bulunduğu alan Emniyet müdürlüğüne tahsis edilirken, Geçtiğimiz aylarda bu alana yapılacak olan bina için işletmelere ‘alanı boşaltın’ uyarısı yapılmıştı. İşletmeciler, kendilerine yer  kiralayacakları yer gösterilmesini yada mevcut yerlerinin ellerinden alınmamasını istedi. 
 Buna tepki göstermek amacıyla işletme çalışanları bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İstihdam’ çağrısını da gündeme getirdiler.  
“BİZİ MUHATAP ALAN YOK”
Elektriklerinin kesilmesine tepki gösteren işletmecilerin Yaptıkları açıklamada, “Çevik kuvveti buraya yığdılar. Şuan 800 tane insan burada işsiz. Biz hakkımızı nereden arayacağız?  Polise gidiyoruz polis karşımıza çıkıyor, emniyete gidiyoruz emniyet müdürleri burada bizi buradan çıkartmaya çalışılıyor. Bize hiçbir yer gösterilmedi. 800 tane adam burada. Biz ne yapalım, kendimizi mi öldürelim?  Devletin valisinden 6 aydır randevu alamıyoruz. Devletin valisi bizi neden muhatap almıyor. Bu kadar ağır hasarlı bina varken, neden hafif hasarlı binaya yıkım ekibi gönderiliyor.” Denildi.  
 “NE HAKLA KESERLER” 
Düzenli ödedikleri elektrik faturalarına rağmen elektrikleri kesilen işletmeciler, “Ne hakla faturasını ödediğim elektriğimi kesiyorsun. Vergisini ödediğim dükkanlarımızı neden kapatmaya çalışıyorsunuz. Elinizde mahkeme kararı var mı da elektriğimizi kesiyorsunuz?. Biz burada terör işimi, uyuşturucu işi mi yapıyoruz? Allah rızası için bu işte hiç aklı selim insan yok mu ? Cumhurbaşkanımız ‘istihdam’ diye kendini parçalarken, bunlar ne hakla bizleri dışarıya atıyorlar. Deprem bölgesiyiz bina mı var ki girelim bu kadar adamı çalıştıralım.”dedi. 
“YER GÖSTERİLDE GİTMEDİK Mİ” 
Kendilerine yer gösterilmesini talep eden işletmeciler,  “Elektriğimizi keseler bile biz içerdeyiz, üstümüze mi yıkacaklar? Gidecek yerimiz yok çünkü. Emniyet gelmiş elektriğimizi kesmiş,  emniyet hukuk kurallarını uygular, hukuksuz iş yapar mı ya. Devletin büyükleri bize bir şey söylesin biz ne yapalım? Dükkan gösterin gidip kirasını verelim. Biz bedava yer istemiyoruz ki. Biz çıkmayacak mıyız diyoruz, Malatya’da sağlam bina yok.” İfadelerine yer verdi.  
 3 İŞLETMECİ İNTİHAR ETMEK İSTEDİ
Yapılanı ‘haksızlık’ olarak nitelendiren 3 işletme sahibi canına kıymak istedi. 

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler