Arguvan Türkülerinin En Iyi Yorumcularından Hacı Engüzel Hakk’a Yürüdü

Arguvan türkülerinin en iyi yorumcularından biri olan Hacı Engüzel Malatya’da Hakk’a yürüdü.

 

Arguvan türkülerini en iyi yorumcularından biri olan Hacı Engüzel tedavi gördüğü hastanede Hakk’a yürüdü. Engüzel yarın Halpuz’da toprağa verilecek.

Bir mesaj yayınlayan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Arguvan türküleri yetim kaldı. Arguvan türkülerini kendine has yöresel ağız ile okuyarak günümüze kadar ulaştıran, pek çok türküye kaynaklık eden Hacı Engüzel’i kaybettik. Mekanı cennet olsun. Ailesinin, sevenlerinin, Arguvan’ın ve tüm türküseverlerin başı sağolsun” dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da mesajında, “Yöresel okuma biçimi ile anılan Arguvan türkülerinin gelmiş geçmiş en iyi yorumcularından biri olan Hacı Engüzel’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyim. Merhuma rahmet, tüm sevenlerine ve ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

Sanatçı İhsan Güvercin ise mesajında, “Arguvan havalarının efsane sesi HACI EMMİ (Hacı Engüzel) Bu gün bizi terk eyleyip Hakk’a yürüdü. Işığı ve toprağı bol olsun. Onu Alamana (Almanya’ya) götüremediğimiz için sitem etmiş sonra da Arguvan türkülerini zimmetine geçirenlerle makamlarını değiştirenlere biraz kızmıştı. Devri daim ola” dedi.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler