Birçok Deprem Oldu Ama O Fay Hattı Henüz Kırılmadı

24 Ocak 2020, 6 şubat 2023 ve ardından gelen irili ufaklı birçok deprem bölgede çoğu fayın stresini boşalttı. Peki stresi boşalmayan ve deprem tehdidi oluşturan fay hangisi?

24 Ocak 2020, 6 şubat 2023 ve ardından gelen irili ufaklı birçok deprem bölgede çoğu fayın stresini boşalttı. Peki stresi boşalmayan ve deprem tehdidi oluşturan fay hangisi?

Geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelen ve depreme yönelik bilgilendirme semineri düzenleyen Japon Yer Bilimci Yoshinori Moriwaki önemli açıklamalarda bulundu ve Hatay’ı işaret etti. Moriwaki şu ifadelere yer verdi;

Türkiye’de 6 tane deprem levhası var.  Genel olarak Anadolu levhası, Afrika ve Afrika levhası güneyden baskı yapıyor. Burada sıkıntılar yaşanmaya başladı. Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'a hasarlı depremler oldu.  Ama gene de daha Hatay Fay hattı kırılmadı. Çevresinde meydana gelen depremler, fay hattı olan yerlerde de sıkışmaya neden oluyor. Bundan sonra ise Hatay'ın fay hattı daha kırılmadığı için, bir de Kıbrıs tarafına giden bir fay hattı var. Maalesef bundan sonra Suriye ve Kıbrıs, oralarda da 6.3 civarında deprem beklenebilir.  Akdeniz’de de deprem beklenebilir. Denizin içinde deprem oluyorsa mutlaka tusunami oluyor. Küçük deprem olursa dalga oluyor”

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler