Çırmıktı'yı İncelemek İçin ODTÜ'den Geldiler

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit’in daveti üzerine Malatya’ya gelen ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan ile alanında uzman isimlerden oluşan yerli ve yabancı bir heyet, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerde hasar gören Yeşilyurt Lezzet Caddesi’ndeki Tarihi Konaklar ile Gündüzbey'de ki kültürel eserleri incelediler.

Yeşilyurt’un doğal, kültürel ve tarihsel eserlerinin bulunduğu Yeşilyurt Lezzet Caddesi ile Gündüzbey’in farklı caddelerindeki tarihi tescilli yapıları yeniden ayağa kaldırmak için harekete geçen Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, bölgenin turizm potansiyelini yeniden hareketlendirmek için alanında uzman isimleri Yeşilyurt’a getirdi.

Seçim döneminde sözünü verdiği ‘Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel eserlerini bölgenin ruhu ve kimliğine uygun restorasyon projeleriyle en kısa sürede ayağa kaldıracağız’ vaadini yerine getirmek için geniş kapsamlı çalışmalar yürüten Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit’in daveti üzerine Yeşilyurt İlçesine gelen ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan ile İtalya’dan gelen teknik bir heyet,  Kültür Turizm İl Müdürü Yener Oba’nın da eşlik ettiği ziyaret sırasında, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören tarihi konaklar, evler ve kültürel yapıları yerinde incelediler.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler