Enver Kiraz Tekrar İl Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı’nın 37.Olağan Genel Kurulu’nda mevcut il başkanı Enver Kiraz, tek listeyle girdiği seçimde güven tazeledi.

 

CHP’nin olağan genel kurulu, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, açılış konuşması yaparak, olağan genel kurula katılan herkese teşekkür etti.

"MECLİSE İLK CHP'Lİ VEKİLLER GİRDİ"

37.Olağan Genel Kurulda divan başkanlığına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç seçildi. Özkoç, genel kurula geçmeden önce partililere seslendi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde meclise ilk olarak Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin girdiğini ifade eden Özkoç; “Sen bu ülkeyi 18 yıldan beri yöneteceksin, ‘bu ülkenin ben sahibiyim’ diyeceksin; Amerika’ya, Rusya’ya kafa tutacaksın ama kendi evlatlarına sahip çıkamayacaksın. Çığ düşecek, uçak düşecek, madende fabrikada insanın ölecek, kadın cinayetlerinde kadınların ölecek, evlatların ölecek, sen ‘kaderdir bu, onların fıtratında bu varmış’ diyeceksin. Ben senin fıtratındakileri söyleyeyim. Sen bu ülkeye başkan olduğun günden beri Fetullahçı Terör Örgütü’ne yardım ve yataklık yaptın, bu ülkede Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere bu ülkenin evlatları; subay ve astsubaylarını görevden aldın ve bu ülkede bir teröristin gizli tanıklığıyla bu ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı, aydınlarını, subaylarını, yazarlarını hücreye attın. Ondan sonrada darbeyi gerçekleştiren Fetullahçı general ve subayları göreve getirdin. Onlarda darbe gerçekleştirdiler. Sende bir telefonun arkasına geçtin, ‘bu bir darbedir, bunu engelleyin, sokağa çıkın’ dedin. Millette sokağa çıktı. Sana, ‘bu bizim liderimiz, eğer darbe olduysa bizden bu vatan, millet için ölürüz’ dediler. Sen neredeydin? O telefon konuşmasını yaptıktan sonra korumalarınla beraber yok oldun. Bir kişi daha uçaktaydı adı Cumhuriyet Halk Partisi’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Yanında AKP’nin genel başkan yardımcısı oturuyordu. Darbeyi duyunca elini tutup, ona dedi ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıldan beri darbelere karşıdır, bu darbe nereden geldiyse gelsin bizde karşı olacağız.’ Uçaktan iner inmez milletvekillerini aradı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ilk giren Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleriydi” diye konuştu.

 "İTİBARLI TÜRKİYE İÇİN YOLA ÇIKTIK"

'Hep beraber güçlü bir Türkiye için yola çıkıyoruz' diyen Özkoç;“Sen, başkomutan mı görmek istiyorsun, al sana başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü. Meydanda savaşarak başkomutan olmuş. Sen, kendi evlatların postal yüzü görmezken, milletin evladını şehit düşürmek kolayken, bağırıp çağırıp millete ‘bu bir kaderdir’ dersen, onlar meydanlarda kendileri en önde savaşarak başkomutan oldular, senden olsa olsa AKP’ye genel başkan olur. O yüzden bir ve beraber olmak lazım. Bu vatanı sevmek için sadece CHP’li olmaya gerek yok; MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili, başka diğer siyasi partilerden de olabilirsin ama içinde önce vatan, millet, bayrak sevgisi olacak. Eğer evin gibi vatanını, ailen gibi milletini görmezsen bir gün Suriyelilerin düştüğü yola düşersin. Vatan aramaya çıkarsın. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti’nde olan bütün vatandaşlarımıza Malatya’dan sesleniyorum; bu iktidarı artık bitirin. Artık vatanına ve milletine bağlı, dış politikada itibarı olan bir Türkiye yaratan, Türkiye’de emekten, üretimden yana olan bir iktidarın önünü açın. Bunun için sağcısı, solcusu, milliyetçisi hep birlikte ele ele, kol kola vererek tekrar demokratik parlamenter sistemin geldiği güne kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü bizi yukarıdan izleyen bir Allah, yattığı yerde bize emanet olarak bıraktığı bu ülkeyi oradan da takip eden Mustafa Kemal Atatürk var. Bir deprem geçirdik, ölenlerimiz oldu. Şehit düşenlerimiz oldu. Çığ altında kalanlarımız oldu. Uçak kazasında ölenlerimiz oldu. Maden kazasında ölenlerimiz var. Kadınlarımız her gün bir cinayete kurban gidiyor. Tüm bunları durduracak olan itibarlı bir Türkiye’dir. Bunun için yola çıktık, hayırlı uğurlu olsun. Hep beraber güçlü bir Türkiye için yola çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Divan başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yaptığı olağan genel kurulda daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Genel kurulun sonraki bölümünde çalışma raporu okunup oylandı. Çalışma raporunda yönetimin yaptığı çalışmalar slayt eşliğinde sunuldu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi.  Divana seçimin blok listeyle yapılması önergesi verildi. Önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.

Avukat Yusuf Sürücü, blok liste hakkında konuşmak için söz istedi ancak divan başkanı Özkoç, ‘oylamanın yapıldığını’ ifade ederek, kabul etmedi. Özkoç, Sürücü’ye delege olup olmadığını sordu, Sürücü ise delege kartını gösterdi.  Daha sonra hesap raporu okundu. Hesap raporu oy birliğiyle kabul edildi.

"BLOK LİSTE ÖZGÜR İRADEYE AYKIRIDIR"

Özkoç daha sonra Avukat Yusuf Sürücü, divana gidip delege kartını gösterdi. Özkoç, Sürücü’ye söz hakkı verdi. Sürücü de divanı selamladıktan sonra yaptığı konuşmada; "Blok liste bizim tüzüğümüze sonradan girmiştir. Geçmişte çarşaf liste ile seçimlere gidildiği zaman Başkan adayları parti içerisindeki farklı kanatları kendi seçim listesinde temsil etsin diye anahtar liste yaparlardı. Şimdi blok liste ile bunu tamamen ortadan kaldırdık. Parti içerisinde belirli bir grubun hâkimiyeti yanında, partiye emek veren diğer kesimlerin, diğer grupların parti yönetiminde söz sahibi olma imkânı ortadan kaldırılıyor. Buda parti içersinde ister isteme bir ayrışmaya, ötekileştirilmeye, parçalanmaya ve parti içerisindeki birlik ruhu havasının zayıflamasına sebep olmaktadır. Blok liste delegenin özgür iradesine de aykırıdır" dedi.

 "BİRBİRİMİZE GÜVENECEĞİZ"

Kavga bir şey getirmez diyen Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömetoğlu ise;"Yapılması gereken çok net, birbirimize güveneceğiz, iç barışı sağlayacağız, birbirimizle olan küslüklerimizi izole edeceğiz. İktidar bundan sonra gelir. Yerelde iktidar olamayan, gönülde iktidar olamayan asla iktidar olmaya muktedir alamıyorlar. Kavga bizim işimiz değil. Bizim kültürümüzde gönül evinde olmak önemli. Kamu kaynağı kulluk hakkıdır. Kim ki bundan nemalanır, kim ki bunu istismar ederse evine ateş götürür. İlan ediyoruz buradan, dürüst bir kadro ile iş başındayız ve biz kamuyu kulluk hakkı olarak yönetmek istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

"YARIŞSIZ KONGRE SÜRECİ YAŞIYORUZ"

 Son olarak söz alan CHP Malatya Eski Milletvekillerinden Muharrem Kılınç; "Cumhuriyet Halk Partisinin Malatya tarihinde, Malatya’da yarışsız bir kongre süreci yaşıyoruz. Bu neyden kaynaklanıyor?  Bu pilot usta anlayışından kaynaklanıyor.  Şuanda bir kongre süreci yaşıyoruz buradaki seçilecek kadrolar artık bizi seçime götürecek olan kadrolar o nedenle benim çabam o, benim çabam tek kişi olmuş çok kişi olmuş çok önemli değil hepsi bizim arkadaşlarımız fakat kadroları seçerken bu seçimlerde ki başarıyı kimlerle yakalayabiliriz anlayışıyla hareket etmememiz lazım, kucaklayıcı tavır sergilememiz gerekiyor.  Senin adamın benim adamımdan ziyade bu parti kiminle ilerler demeliyiz şuanda kongreye karar verildi bürokraside karar verildi çünkü niye biraz kolay olsun diyoruz hemen liste yapalım gidelim. Peki şuanda il yöneticisi seçilecek arkadaşlarımızın kimler olduğunu biliyor muyuz? Bilmemiz mümkün değil çünkü o listeler dağıtılacak ki görelim. Peki, çarşı olsaydı ne olacaktı. Buraya bir tahta çıkaracaktık herkes ismini yazacaktı ve biz kimin aday olacağını görecektik.  Ona göre seçim yapacaktık.  Ancak buna imkân sağlanmadı.  Artık bu süreç geçti bunu tartışmaya tekrar gerek yok" dedi.

 

İL YÖNETİM KURULU

Asil üyeler

1- Niyazi Akıncı                

2-Hakkı Akkoyun            

3- Okan Aladağ

4- Zübeyde Aslan

5- Emine Aydıncık

6- Didem Barut

7- Mehmet Bayram

8- Ali Celiloloğlu

9- İmam Çavuş

10- Avni Çiçek

11- Ali Rıza Fırat

12- İsmail Gündüz

13- Mazlum İlhan

14- Hayati İnce

15- İbrahim Karabıyık

 16- Bahar Karataş

17- İbrahim Koç

18- Yakup Korkmaz

19- Übeyit Öksüz

20- Erkan Özgür

21- Emre Mustafa Şahin

22- Melisa Yavaşoğlu

23- Abuzer Yolcu

24- Barış Yıldız

İL DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELER

1- Ali Rıza Mengüçoğlu

2- Hüseyin Kutlar

3-Onat Yılmaz

4-Zülfikar Yıldırım

5- Ali İhsan Uçar

6- Berna Karadaş

7- Ayten Demirtaş

8-Neriman Çelik

9- Ali Cücemen

 KURULTAY DELEGELERİ

Abdulvahap Ayzabar

Haluk Cömertoğlu

İbrahim Çakır

Turan Karadağ

Berna Karadaş

Mehmet Kızıldaş

Soysal Kekevi

Enver Kiraz

Hüseyin Mete

Erdoğan Türkyılmaz

Erdal Üstün

Barış Yıldız

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler