Geleceğe Nefes Verdik

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. Bu kapsamda Malatya'da da 200 bin fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa başlattıkları 'Geleceğe Nefes' kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde 11 milyon fidan toprakla buluşurken, Malatya'da da yoğun bir katılımla 200 bin fidan dikildi.

Orduzu Pınarbaşı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Malatya Valisi Aydın Baruş, 2. Ordu Kurmay Başkan ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Salim Afgün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki erkan, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

 "FİDAN UMUTTUR"

Fidan dikimi öncesinde konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş;  "Bugün burada özellikle geleceğimizle gurur duyduğumuz ve gelecekte Türkiye'yi dünyanın en önemli güçlerinden biri yapacak olan yeni nesillerimizin, sevgili çocuklarımızın gösterdiği bu rağbet, bu ağaç ve doğa sevgisi bizleri umutlandırıyor. Fidan, temiz hava teneffüs etmemizi sağlayan doğanın en güzel nesnesidir. Fidan ve yetişen ağaçlar sayesinde havamız temiz olacak, çocuklarımız temiz hava soluyacak. Fidan, sudur. Fidan çektiği yağmurlarla, bulutlarla toprağımıza su sağlayan nesnedir. Bu sayesinde topraklarımız bereketlenir, verimli hale gelir ve ekonomimiz daha da büyük güç kazanır. Fidan, topraktır. Biz toprağı, aziz bilen bir milletiz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hepimizin bildiği İstiklal Marşı dizelerinde, "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!" derken, bu toprağın bizim için ne kadar aziz olduğunu veciz bir şekilde ifade etmektedir. Çünkü toprağımızın her zerresi şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Dolayısıyla bu toprağa bekçilik etmek, canımız gibi korumak vatanseverliğinde göstergesidir. Fidan, umuttur. Fidan, geleceğe olan inançtır. Malatya'da dikeceğimiz 200 bin fidan, Türkiye genelinde dikilecek olan 14 milyon fidan büyüyecek, geleceğimize umut getirecek. Çocuklarımızla birlikte ülkemizin geleceğini kurtaracak ve ülkemiz daha da bereketlenecek, yemyeşil bir vatana sahip olacağız. Fidan, gelecektir. Bugünün fidanları yarının ormanları olacak. Tepelerimizi yeşil gördüğümüzde gönlümüz şenlenecek" dedi.

"AĞAÇ SEVGİSİ AŞILANMALI"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 'Geleceğe Nefes' kampanyasına çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın organizenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "İnsanlara ağaç sevgisinin aşılanması ve içselleştirilmesi noktasında önemli bir platform oluşturulmuş. Bu platformu oluşturmalarından dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Mehmet Emin Yurdakul, "Yaş ağaca balta vuran el onmaz', Fatih Sultan Mehmet, "Ağaçta bir dal kesenin kafasını keserim" Peygamber Efendimiz, "yarın kıyametin kopacağını bilseniz dahi, bugün elinizdeki fidanı dikin" diyor. İşte 'Geleceğe Nefes' kampanyasının temel esası budur. Ağaç dikmek bir sadaka-i cariyedir. O ağaç var olduğu, etrafına oksijen saldığı ve meyve, gölge verdiği müddetçe onu dikenin amel defteri sürekli açık olur. Bu anlamda ağaç kutsaldır. Ağaç; insan, insan hayatı ve toplum için önemli bir unsurdur" şeklinde konuştu.

Gürkan, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlattığı 'Geleceğe Nefes' kampanyası çerçevesinde 11 milyon fidan dikilmesinin planlandığını anımsatarak, "Şuandaki veriler 14 milyon rakamına ulaştı. Malatya'daki 200 bin fidanın da 240 binlere yaklaştığı verileri var. Resmi kampanyanın dışında gönüllü katılanlarda var. Bu noktada Malatya'da 250 bin, Türkiye genelinde de 14 milyon fidanın toprakla buluşacağını ifade ediyoruz. Bu ağaçlar geleceğimize nefes olacak" dedi.

Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 2023 noktasında 11 Kasım'da saat 11.11'de 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını ifade etti.

Kalaylı, kampanyanın birçok anlamda ilk olma özelliği taşıdığını kaydederek, şunları söyledi: "Milyonlarca insanın katıldığı ve 11 milyon fidanın dikileceği böyle bir kampanya bugüne kadar görülmemiştir. Bu yönüyle de Guinness Dünya Rekorları Kitabına girmeye aday olmuştur. Bugün aynı zamanda Milli Ağaçlandırma Günümüzün birincisini gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Kasım'da yayınladığı genelgeyle bundan böyle 11 Kasım, Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacaktır."

Kampanyanın temasının 'Bugün fidan yarın nefes' olduğunu anımsatan Kalaylı, "Türkiye genelinde dikeceğimiz milyonlarca fidan ile ülkemizin oksijenini, nefes alma miktarını artıracağız, insanlarımız kaliteli oksijenle bu vesileyle tanışacaklar" dedi.

Kalaylı, kampanya dahilinde Malatya'da 200 bin fidan dikileceğini kaydederek, fidan dikimine 19 bin katılımın olacağını belirtti.

Orduzu Pınarbaşı'nda 10 bin fidanın toprakla buluşacağını ifade eden Kalaylı, fidan dikimine yoğun bir katılımın olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından saat 11.11'de Orduzu Pınarbaşı'nda 10 bin, Malatya genelinde ise 200 bin fidan toprakla buluştu.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler