İSMAİL AYDIN'DAN MÜDAHALE TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi İsmail Aydın; Ankara'da baro başkanlarına yönelik müdahale için; müdahale "kabul edilemez" ifadelerinde bulundu.

"Savunma yürüyor" eyleminin son gününde Ankara'da toplanan baro başkanlarına yönelik müdahaleye karşı Cumhuriyet Halk Partisi Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi İsmail tepki geldi. 
 Aydın, açıklamasında; " Hepimizce malum olduğu üzere Türkiye genelinde Baro Başkanlarının günlerdir sürdürdüğü "savunma yürüyor" eylemi bugün Baro Başkanlarının Anıtkabir'de yapacağı basın açıklamasıyla sonlandırılacaktı. Ancak gelinen noktada Baro Başkanlarını gerçekleştirdiği bu yürüyüş kolluk kuvvetleri tarafından engellendi. Ankara'ya yürümek üzere anayasal haklarını kullanan 51 Baro Başkanı Ankara girişinde kolluğun haksız, hukuksuz, orantısız müdahalesiyle karşılaşmış; bazı baro başkanları fiziksel müdahaleye uğramış ve Gaziantep Baro Başkanı kolluk tarafından darp edilmiştir. Sırf demokratik yollarla görüşlerini ortaya koydu diye, T.C. Anayasası ve Avukatlık Kanunu'nun kendilerine yüklediği hak ve sorumlulukları gereği mesleğin onuru için yürüyen Baro Başkanlarının fiziki müdahaleye maruz bırakılması avukatlık mesleği açısından talihsiz, utanç verici ve bir o kadar da kabul edilmezdir. Unutmayın avukatın sesi kesilirse vatandaşın nefesi kesilir. Bu nedenle baro başkanlarına yönelik yapılan müdahaleyi kınıyoruz. Yargıya güvenin kalmadığı bir ortamda, baro başkanlarına yapılan müdahaleyi utanç verici buluyoruz" dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler