KÖPERLER ONLARCA KÜMES HAYVANINI TELEF ETTİ

Malatya Yeşilyurt ilçesi Dilek mahallesinde bulunan ve sürüler halinde gezen köpekler, Özen ailesinin bahçesinde bulunan kümese saldırdı. Köpekler, kümeste bulunan onlarca kaz, tavuk ve horozu telef etti.

Sürekli olarak gündeme gelen ama yetkililer tarafından hiçbir çalışma yapılmayan Dilek mahallesindeki sürüler halinde gezen köpekler, mahallede bulunan kümeslere saldırdı ve birçok kümes hayvanını parçalayarak telef etti. 
“ÇOCUKLARIMIZDAN ENDİŞELİYİZ”
Kümes hayvanlarını kaybeden Kenan Özen, asıl endişelerinin çocuklar olduğunu dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu. Özen; “Kulağı küpeli köpekleri barınaktan buraya bırakıyorlar. 5199 sayılı kanun gereği ile belediye görevlileri, kanun kapsamında olduğu için bunlara müdahale edemiyor. Biz defalarca gittik şikayette bulunduk. Ama bununla ilgili her hangi bir kurum çözüm bulamadı. Artık köpekler, vatandaşa, çocuğa saldırıyor. Bakın burada ki çocuklar dışarıya çıkıp oynayamıyor. Yerimiz güvenli, her yeri kapalı ama her yeri yıkmış köpekler. Dün köpek saldırdı ben kendi canımı zor kurtardım. Şimdi onlara da zarar vermek istemiyoruz çünkü onlarda canlı. Ama gelin görün ki yaptıklarına bakın. Annemi düşürdüler, annem 70 yaşında. Kapımızdan dışarıya sopasız çıkamıyoruz. Çöpe 25 tane tavuk attık daha şuralarda da var.  Şimdi benim zararımı kim Karşılayacak? Artık maldan geçtik çocuklarımızın güvenliği yok.  Bunların güvenliğini kim sağlayacak?” dedi.  
Nesrin Özen ise; “Köpeklerin korkusundan kapı dışarıya çıkamıyoruz. Tansiyonumu yükselttiler beni düşürdüler. Sağlık ocağında kayıtlarım var bakabilirsiniz. Çocukları bir yere gönderemiyor. Mahallenin içi dolu köpek.” Diye konuştu.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler