Malatya Cem Vakfı Savcıları Göreve Çağırdı!!

Pınar Fidan ismindeki bir kişinin stand-up şovu yapmaya çalışırken nefret suçu işlemesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Alevilerle ilgili skandal ifadeler kullanan Fidan'a sosyal medyadan tepki yağdı.

Pınar Fidan ismindeki bir kişinin stand-up şovu yapmaya çalışırken nefret suçu işlemesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Alevilerle ilgili skandal ifadeler kullanan Fidan'a sosyal medyadan tepki yağdı.
 
"HESAP VERMELİDİR"
 
Fidan'ın ifadelerine tepkiler yağarken Cem Vakfı Malatya Şubesi savcıları göreve davet etti. Vakıf'tan yapılan açıklamada: Bugüne kadar kurumsal olarak bir nefret söylemi içerisinde bulunmadık ve bulunmayacağız da! Çünkü dinimizin "sevgi dini" olduğunu biliyor ve bu anlayışla değerlerimizi yaşatmanın gayretini taşıyoruz. Bağlantıdaki videoyu izleyince bir toplumun değerlerinin nasıl çiğnendiğini göreceksiniz! Pınar Fidan adlı şahıs güya gerçekleştirdiği talk show ile komedi yaptığını sanıyor. İşin ilginç yanı katılımcıların söylenenlere çok rahat gülebilmeleri!.. Manevi değerlerimize hakaret eden bu şahsı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yüce Yargısına havale ediyoruz, Cumhuriyet Savcıları derhal yasal süreci başlatmalı ve ülkemizin birliğine kast eden bu şahsıs hukuk önünde hesap vermelidir!" denildi.
 
SKANDAL İFADELER
 
Fidan'ın skandal ifadeleri şöyle: “Siyasilerle ilgili şeyler paylaşıyor. Finlandiya Başbakanı işe metro ile gidiyormuş galiba ‘asıl cennete gidecekler bunlar, bizim ülkemizdeki siyasiler cehennemlik’ bunu söyleyen de bir Alevi. Yani hiçbir şey yapmadan cennete gideceğini sanan insan. Bir de başkalarına böyle yargı dağıtıyor. Hani arada böyle haberler okuyorum cemevine saldırıda bulunulmuş. Bakın böyle haberler oluyor sık sık gazetelerin üçüncü sayfalarında ‘bilmem neredeki cemevine saldırıldı’ ama hiç Alevi kaybetmiyoruz. Çünkü boş, Alevi yok. Bir şey yapmamız gerekmiyor, saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor. Bunun anlaşılması lazım, çok istiyorsan meyhaneye falan git ya da hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin."

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler