Malatya 'da Halk Otobüsünde Şoke Eden Görüntüler VİDEO

Koronavirüs ile mücadele sürerken, Malatya Büyükşehir Halk otobüslerdeki tedbirsizlikleri ve kuralları hiçe sayan uygulamaları tepki çekmeye devam ediyor.

Virüs ile mücadele adı altında birçok sefer sayısını kontrolsüz bir şekilde azaltan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması otobüslerde yoğunluğa neden oluyor. çoğunlukla Dilek halk Otobüslerin şoförlerinin de taşımacılık kurallarına uymaması sosyal mesafe bir yana tıklım tıklım yolculukların yaşanmasına neden oluyor.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tıp korona virüs ile mücadele sürerken Dilek Halk Otobüsünde bir vatandaşın çektiği görüntü şoke eden görüntüleri kaydedildi.

İç İşleri Bakanlığın Talimatı ile 81 il Valiliğine Talimat vererek sosyal mesafe kuralına uyulacak ve maskesiz gezilmeyecek.Bu talimatlara karşı Malatya Valiliğin talimatı ile  İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara her yerde sosyal mesafe kuralına uyun ve maskesiz çıkmayın uyarısında bulunuyorlar. Ne yazık'ki bazı halk otobüs şoförleri vatandaşın sağlığını hiçe sayarak bir yolcu fazla alam diye otobüsü tıka basa dolduruyor.

Dünya genelinde etkisini sürdüren korona virüs nedeniyle Türkiye'de de bir dizi tedbir alındı. Özellikle 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanırken, diğerleri için de "Evde kal" çağrıları yapıldı. Maske ve eldiven kullanımı önerilirken, başta toplu taşıma araçları olmak üzere her yerde sosyal mesafe kuralına uyulması, kalabalık ortamlardan ve temastan kaçınılması istendi.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Vatandaşlar; Halk otobüs Şoförlerin vurdumduymaz tavrını sert şekilde eleştirdi.Çok yazık, insan hayatının hiç değeri yok.Bunlar, virüs daha çok yayılsın diye mi çabalıyor. Nedir bu. Halk otobüsünde çektiğimiz çileler.ne jandarma nede bi polis görmüyormu yoksa görmezdenmi geliyor ,insan hayatı bukadar ucuzmu

Yolcu otobüsleri sosyal mesafe kuralına rağmen tıklım tıklım dolarken, yolcu koltuklarının tamamının dolduğu, ayaktakilerin ise ise iç içe, birbirleriyle temas halinde yolculuk ettiği görüldü. Ayaktaki Bazı yolcular ise otobüs şoförüne tepki göstererek daha nereye yolcu alacaksın nefes almaktan güçlük çekiyoruz.Belediye ve kent trafik jandarma nede bi polis görmüyormu yoksa görmezdenmi geliyor ,insan hayatı bukadar ucuzmu cezayı işlem yapmıyorlar biran önce bu halk otobüsleri denetlensin yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz diye isyan ettiler.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler