Malatya'da Karantina Altındaki Mahallelerin Muhtarları Konuştu

Malatya Valliği tarafından Darende'de Ilıca, Arapgir Eğnir, Hekimhan Kozdere, Pütürge Salihköy Mahallelerinde koronavirüs nedeniyle karantina ilan edildi.

Malatya Valliği tarafından Darende'de Ilıca, Arapgir Eğnir, Hekimhan Kozdere, Pütürge Salihköy Mahallelerinde koronavirüs nedeniyle karantina ilan edildi. 

Mahallelerde 14 günlük karantina süreci başlarken Malatya'nın Eğnir ve Ilıca Mahalleleri Muhtarları açıklamalarda bulundu.

BBCtürkçe'den Fundanur Öztürk'e konuşan Eğnir'in muhtarı Adıgüzel Tekin İstanbul'dan köye gelen bir kişinin korona virüs taşıdığı tespit edildikten sonra köyün iki gün önce karantinaya alındığını söyledi.

"3 GÜN SONRA RAHATSIZLANDI"

"65 yaşındaki bu kişinin 15 Mart'ta köye geldi ve üç gün sonra rahatsızlandı" diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü "İstanbul'dan gelen bu köylümüz rahatsızlanınca başka bir köylümüz onu hastaneye götürdü. Hastanede sadece bir serum takıp göndermişler. İki gün sonra köyde yeniden fenalaştı, bu kez ambulans çağırdık. Sonra zaten korona virüs olduğu anlaşıldı. İlk gün onu hastaneye götüren kişiye de bakıldı ama onda bir şey yok."

"JANDARMA TESLİMAT YAPIYOR"

Tekin, en az 14 gün karantina kararı verilen köyde 30 kişinin yaşadığını ve İstanbul'dan gelen kişi dışında hiç kimsede henüz bir semptom görülmediğini belirtirken köylünün gıda ihtiyacı olduğunda kendisine telefon açtığını, kendisinin de Jandarma ile evlere teslimat yaptığını söyledi.

ILICA DAHA KALABALIK

Malatya'da Eğnir köyüne göre daha kalabalık olan 600 nüfuslu llıca köyü de karantinaya alındı.Yine BBC Türkçe'ye konuşan köy muhtarı Bayram Doğan, bu köydeki ilk vakanın da İstanbul'dan gelen bir kişi olduğunu söyledi.

Muhtar Doğan: "İlk vaka İstanbul'dan gelen bir köylümüzdü. Vakalar iki gün önce belirlenmeye başladı, hala sürüyor. Başkalarına da bulaşıp bulaşmadığına dair henüz net bir bilgimiz yok. Sadece köyde fenalaşan ilk vakanın hastaneye gidince pozitif çıktığını ve onunla temas eden, hastalık belirtileri olan kişilerin de tedbir amaçlı hastaneye gittiğini biliyoruz." şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler