Malatya'da Yerinde Dönüşüm Şartları Güncellenecek mi?

Malatya 6 şubat depremlerinde ağır hasar alan iller arasında 2. sırada yer alıyor. Bir yandan ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, diğer yandan TOKİ konutları yükselmeye başladı. Peki yerinde dönüşüm şartları güncellenecek mi?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Malatya’daki deprem sürecine ve siyasi gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fendoğlu açıklamasında;

“Yerinde dönüşüm şartlarının güncellenmesi gerekir. İstanbul'da yerinde dönüşüm için belli şartlar uygulanırken deprem bölgesinde bu şartların daha düşük olması vatandaşlarımız tarafından kıyaslama getirmektedir. Bunun tekrar güncellenmesini talep ediyoruz. Yine, ilçelerimizde Doğanşehir’de Kuluncak’ta Hekimhan’da özellikle de Kuluncak’ta ilisuluk mahallesi ve İsmetpaşa mahallesi göletlerinin çalışmalarının hızlandırılması; Kaynarca mahallesi, Aşağıselimli mahallesi, Hacıoğullar mahallesi elektrik hattının yenilenmesi; Karıncalık mahallesi, Ciritbelen mahallesi, Göğebakan mahallesi elektrik hattının yenilenmesi talepleri vardır. Yine, özel idare döneminde yapılan sulama kanallarının yenilenmesini, Bıyıkboğazı, Çayköy, Alvar, Bicir, Karaçayır’da telefon ve internet çekmeyen mahallelere de verici ve güçlendiricilerin takılmasını talep etmektedirler. Kızılhisar mahallesinde ve birçok mahallemizde de 4-G olduktan sonra telefonlar çekmiyor, onunla ilgili Bakanlığımızın bir çalışma yapması beklentimizdir. Yine, ceviz diyarı güzel beldemiz, ilçemiz Hekimhan’ımızda 2015 yılında depremde hak sahipliği kazanan ve daha sonra 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden sonra hak sahiplikleri iptal olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi lazım çok sayıda vatandaşımız bu konuda mağduriyet yaşamaktadır.”dedi.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler