Malatya Valisi: Bizi bu ayıptan kurtarın!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırma sonucuna göre Türkiye’nin kitap okumada 86.sırada yer aldığını belirterek, “Büyük Türk milletine bu yakışmıyor. Türk milletini bu sıralamadan kurtarmamız lazım” dedi.

Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nde 60. Kütüphane Haftası Programı’n da konuşan Vali Malatya Valisi Ersin Yazıcı, sık sık bilginin güç olduğunu söyledi. Vali Yazıcı,

“Bilgiye ulaşımda teknolojinin bütün imkânlarını kullanalım ya da kullanmayalım bilgi güçtür. Bilgiye bir şekilde ulaşmanız lazım. Bilgiyi ele geçirdiğinizde güçlü ve hakim olan, öne çıkacak olan sizsiniz. Bilgili olmak o kadar da basit değil. Bilgiye ulaşmanın yolları teknoloji ile değişmiş olabilir.  Çağı yakalıyoruz, yakalamak zorundayız. Çağı ve bilgiyi aynı zamanda yakalamak lazım.”

Dedi.

“KİTAP OKUYAN BİR TOPLUM OLMA MECBURİYETİMİZ VAR”

Kütüphanelerin her çeşit bilgiye ulaşılan,  kaynakların yoğun olduğu yerler olduğunu söyleyen Yazıcı,

 Kültür ve Turizm Bakanlığımız kütüphanelerimizi çağa uygun olarak yeniden yapılandırıyor. Kitabın yeri apayrıdır. İster tabletten ister bilgisayarınızdan okuyun ama o kâğıttan dünyaları keşfetmemiz lazım. Kitap okuyan bir toplum olma mecburiyetimiz var.”

Diye konuştu.

“6 TÜRK 1 KİTAP OKUYOR”

Birleşmiş Milletlerin yaklaşık 10 yıl önce 200’e yakın ülke üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaşan Vali Yazıcı,

“En çok kitap okuyan toplum Japonya oldu. Bir Japon yılda 25 kitap okuyor. Biz niye kitap az okuyoruz? İlk bahane teknolojik aletler gösteriliyor. İşin ilginç tarafı elektronik aletleri en çok kullananlar da Japonlar. Türkiye bu ülkelerin arasında 86.sırada. Bu araştırmaya göre 6 Türk 1 kitap okuyor.  Sevgili gençler bu ayıptan bizi kurtarın. Büyük Türk milletine bu yakışmıyor. Türk milletini bu sıralamadan kurtaran. Bu eksiklikten bu ayıptan hep birlikte kurtulalım. Buradaki herkes benim gibi utanmıştır.”

dedi.

Malatya 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan programda İnönü Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Arı Kütüphanecilikte Teknoloji Kullanımı üzerine sunum yaptı.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler