O Bölgede Deprem Birikti... Peki Malatya Etkilenir mi?

Uzmanların her geçen gün dikkat çektiği yedisu fayının detayları belli olmaya başladı. Peki yedisu fayında en son kaç büyüklüğünde deprem oldu? Bu depremler nereleri etkiler? Detaylar haberimizde

Yedisu Fayı, Kuzey Anadolu Fayı'nın doğu kesiminde önemli bir sismik risk oluşturan bir bölge olarak dikkat çekiyor. Son bilimsel araştırmalar, fayın 1784 yılındaki son büyük kırılmasından bu yana 230 yıl geçtiğini gösteriyor. Ancak, fayın deprem tekrarlama periyodu dikkate alındığında, bölgede önemli bir deprem tehlikesi bulunuyor.

Yapılan analizler, Yedisu Fayı'nın parametrelerinin ampirik formüller kullanılarak hesaplandığını ve bir sonraki büyük depremin yaklaşık olarak 7 büyüklüğünde olabileceğini öngörüyor. Bu durum, bölgedeki yerleşim yerlerini ve altyapıyı ciddi şekilde etkileyebilecek potansiyel bir tehlike olarak ön plana çıkıyor.

 

PEKİ BU DEPREM MALATYAYI ETKİLER Mİ?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Malatya'nın da bu faydan etkileneceği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Aynı zamanda  Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Bingöl,  Elazığ ve Tunceli gibi illerin bu faydan etkileneceği belirtiliyor.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler