OKUMA YAZMASI YOK’ ŞİKAYETİ ASILSIZ ÇIKTI 25 GÜNÜN ARDINDAN MAZBATASINI YENİDEN ALDI

31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden muhtar olarak seçilen Yeşilyurt İlçesi Dilek Mahallesi Muhtarı Osman Karaavcı, ‘okuma yazması yok’ diyerek seçimlerin hemen ardından şikayet edilmesi ile birlikte 25 gün mazbatasını geç aldı. Karaavcı, mahalle sakinleri bu süreçte mağdur edildiği için vatandaşlardan özür diledi.

4 Adayla 31 Mart 2024 seçimlerinde Dilek mahallesi muhtarlık yarışına giren osman Karaavcı seçimlerde güven tazeleyerek yeniden muhtar olarak seçilmesine rağmen şikayet edildiği için mazbatasını alamadı. ‘Okuma yazması’ yok denilerek şikayet edilen Karaavcı 1 Nisan’da belgelerini YSK’ya teslim etti 25 gün sonra mazbatasını aldı. 
Süreci değerlendiren Karaavcı:  “31 Mart seçimlerinde yeniden muhtar seçildim. Seçimlerden sonra şikayet edildim bu nedenle mazbatamı alamdım. Evraklarımı tamamlayarak 1 Nisan’da seçim kuruluna bıraktım. Oradaki görevli baktı ki ‘Bu yersiz bir şikayet, diplomanda var, daha önce muhtarlıkta yapmışsınız, üniversiteden belgenizde var’ dediler. Araştırma yapıldı, 10 gün sonra mazbatayı almak için gittim, mazbatayı vermediler. 24 gün sonra beni çağırdılar ‘mazbatan hazır görevine başla’ dediler. Ama bu süreçte halkımız mağdur oldu, halkımızdan utandım. 4 muhtar adayıydık. Şikayette bulunanlardan bunu beklemiyordum. Çünkü yüz yüze bakan komşularız. Yine de onlara gücenmedim dediğim gibi yüz yüze bakacağız ve mahallemiz için birlikte çalışacağız. Bende Allah’ın izniyle Dilek’te sorun bırakmayacağıma halkımız önünde söz veriyorum. Muhtar adaylarımızı da bir gün davet edeceğim onlarda benim köylümdür, benim komşumdur. Bu 25 günlük sürede mağdur olan mahalle sakinlerimizden özür diliyorum.” dedi.
 “SORUN ÇOK”
Mahallelerindeki sorun ve sıkıntıları da gündeme getiren Karaavcı,“Yeni gelen yöneticiler, belediye başkanları, milletvekillerimizin Dilek’teki sorunlarla alakalı bilgileri yoktur. Bu sorunların çözümü için elimden geleni yapacağım ve gecemi gündüzüme katacağım. Doğalgazımız yok, alt yapı sıkıntılarımız var, toplu taşıma sıkıntılarımız var. Muhtarlık olarak biz bunları kendimiz yapamayız. Muhtarlık sadece sorunları bu kurumlara iletir, talep eder. Muhtar belediyenin işini yapamaz dediğim gibi sadece sıkıntıları bildirir.” İfadelerinde bulundu.

https://youtube.com/shorts/MqejZE-Aj_k?si=4MqR_5f25YkpNmWP

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler