‘Türkiye, Filistin davasının zayıflatılmasına yol açan politika izliyor’

EMEP Malatya İl Örgütü, ABD Başkanı Trump’ın Filistin’de siyasi çözümü getirme iddiasıyla açıkladığı barış planında Türkiye’nin Filistin davasında takındığı tavrın “İhvancılar ve laikler olarak ikiye bölünüp zayıflatılmasına yol açan bir politika” izlediğini belirtti.

EMEP Malatya İl Örgütü, ABD Başkanı Trump’ın Filistin’de siyasi çözümü getirme iddiasıyla açıkladığı barış planında Türkiye’nin Filistin davasında takındığı tavrın “İhvancılar ve laikler olarak ikiye bölünüp zayıflatılmasına yol açan bir politika” izlediğini belirtti.  

Emek Partisi (EMEP) Malatya İl Örgütü, ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte İsrail Başbakanı Netenyahu'nun Filistin’de siyasi çözümü getirme iddiasıyla açıkladığı barış planına tepki göstermek amacıyla  il binasında açıklama yaptı.

Açıklamayı EMEP Malatya İl Yöneticisi Orhan Canpolat yaptı.

'ERDOĞAN FİLİSTİN DAVASINI ZAYIFLATIYOR'

Planın iddia edilenin aksine Filistin’e teslimiyeti ve Ortadoğu’ya savaşı dayatan bir plan olduğunu söyleyen Canpolat, Trump’ın planında her ne kadar Filistin devletinden söz edilmiş olsa da gerçekte yapılmak istenenin Filistinlileri hiçbir ülkeyle sınırı olmayan iki özerk bölgeye mahkûm etmek olduğunu ifade etti. ABD emperyalizminin Ortadoğu politikasında Rusya ve Çin’in önünü kesmeye çalıştığını belirten Canpolat, Türkiye'nin tavrına ilişkin de şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan görünüşte çok sert mesajlar vererek kendini Filistin davasının savunucusu ilan ediyor. Ama bu planı açıklayan ABD ve İsrail’e karşı pratikte hiçbir adım atmamakta ve ayrıca sadece İhvancı çizgideki Hamas’ın lideri İsmail Haniye ile görüşerek Filistin davasının İhvancılar ve laikler olarak ikiye bölünüp zayıflatılmasına da yol açan bir politika izlemektedir."

‘ERDOĞAN FİLİSTİN, NETENYAHU KÜRTLER DİYOR’

Ortadoğu halklarının kaderinin ve kurtuluş davalarının ortak olduğunu dile getiren Canpolat, "Filistin sorunu gibi Kürt sorunu da Ortadoğu’da yüz yıldır emperyalistlerin ve bölge gericiliklerinin uyguladığı politikalar nedeniyle çözülemeyen önemli bir sorun olarak duruyor. Türkiye’deki iktidar, Kürtlerin her türlü demokratik hak talebini baskı altına almaya ve yok etmeye çalışıyor. Yetmiyor, Kürtlerin sınırların ötesindeki her kazanımını tehdit olarak gören bir politika izleyerek operasyonlar düzenliyor ve en son İdlib’de yaşandığı gibi ülkeyi yeni sorunlarla karşı karşıya bırakıyor. Bu tutarsız politika nedeniyle Erdoğan ne zaman Filistin sorunundan söz etse, İsrail Başbakanı Netanyahu da Erdoğan’a Kürtleri hatırlatarak kendini haklı çıkarmaya çalışmaktadır. Sahte barış planlarını tarihin çöplüğüne göndermek için ülkenin ve bölgenin her milliyetten ve inançtan halk güçlerini mücadele ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz"  ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler