Yeşilyurt’ta köy korucusu ‘Görev yapmadan’ maaş alıyor iddiası

Malatya’da Güvenlik Korucuları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Yasin Doğan’ hakkında, ‘Görevini yerine getirmediği ve gitmediği görevden maaş aldığı’ iddiaları gündeme düştü.

Malatya’da Güvenlik Korucuları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı aynı zamanda da köy korucusu olan Yasin Doğan hakkında birçok iddia gündeme düştü. Bu iddialar arasında koruculuk görevini yerine getirmeden yaklaşık 18 bin lira maaş aldığı gündemde. 
Bu iddia ile birlikte başka iddialarda yer alırken, gelen iddialar şöyle, “Hiçbir protokol da yer almamasına rağmen derneğe bağlı unvanını kullanarak, alay komutanı ve alayda bulunan üst rütbeli kişilerle, Yeşilyurt Jandarma komutanı, hatta bazı vali yardımcıları ile  arasının iyi olması nedeniyle bunu kötüye kullanıyor. Bu nedenle de sözünü dinletiyor. Kendisine ters olan koruyucuları şikâyet ederek ceza atılmasına neden oluyor.” Yine iddiaların devamında yıllardır koruculuk yapmasına rağmen eline silah almamış, bulunduğu görev yerinde görevini icra etmediği de yer alıyor. 
Yasin Doğan’ın ilk görev yeri olan Arguvan’dan, ‘ Korucuları bir birine düşürmek, görevini yerine getirmemek’ iddialarıyla görev yerinin Yeşilyurt’a kaydırıldığı ileri sürüldü. 
Bazı korucular ve Yasin Doğan’ın ‘karalamaları’ ile görevlerinden uzaklaştırılan korucular bu şahıs hakkında işlem ve soruşturma yapılmasını talep ediyor.

Etiketler : ,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler